Metropoolregio Amsterdam krijgt tot 2.000 nieuwe laadpunten

Flevoland, Noord-Holland en Utrecht krijgen in 2019 tussen de 1.500 en 2.000 nieuwe publieke laadpunten. Daarmee groeit het totaal aantal laadpunten naar zo’n 5.000 en krijgt het laadnetwerk in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een grote impuls.

Om de groei van het elektrisch rijden bij te houden en de auto’s te kunnen laden, moeten er vanaf 2020 elk jaar 500 extra openbare laadpalen worden geplaatst. Het werkprogramma 2019 van MRA-Elektrisch (MRA-E) staat dan ook in het teken van een flinke opschaling. In 2018 zijn daartoe al de nodige stappen gezet, met onder andere het halveren van de gemiddelde doorlooptijd tussen aanvraag en plaatsing: van 8 maanden in 2017 naar 4 maanden in 2018.

Ook het elektrische-autodelen, het laden met lokaal opgewekte energie en het ‘slim laden’ kregen in 2018 voet aan de grond en worden komend jaar uitgebreid. Zo worden ontwikkelingen in de markt ondersteund en landelijke doelen rond luchtkwaliteit en klimaat verder gerealiseerd.

Binnen het project MRA-E werken 80 gemeenten en de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht samen om elektrisch vervoer te stimuleren door onder meer het plaatsen van publieke laadpalen. (foto: ElaadNL)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!