Milieudefensie lanceert petitie ‘Duurzaam op weg’

Milieudefensie lanceert haar nieuwe mobiliteitscampagne ‘Duurzaam door de stad’. Onderdeel hiervan is een petitie om duurzame mobiliteit onder de aandacht te krijgen.

Volgens Anne Knol van Milieudefensie is meer asfalt en meer autoverkeer in steden wel het laatste wat Nederland nodig heeft. ‘Als we ervoor willen zorgen dat we ons aan het Klimaatakkoord houden én groene, prettige steden willen, moeten we op een andere manier naar onze mobiliteit kijken’, aldus Knol. Er zou veel meer aandacht moeten gaan naar efficiënt openbaar vervoer, fietsen en wandelen.

‘De ruimte die nu naar autowegen en parkeerplekken gaat zou je voor veel leukere dingen kunnen gebruiken. Denk eens aan parken, meer fietsparkeerplekken of speeltuinen. De mogelijkheden zijn eindeloos’, aldus Knol.

Als Nederland de bijdrage van wegverkeer aan klimaatverandering drastisch wil verminderen en de luchtkwaliteit op peil wil krijgen moet men overal in Nederland aan de slag. Daarom roept Milieudefensie niet alleen gemeenten maar ook het Rijk op om duurzaam verkeer een hoofdrol te geven in het beleid. Knol: ‘Hoe eerder we hiermee aan de slag gaan, hoe minder tijd en geld we verspillen aan infrastructuur die vooral nadelen met zich meebrengt.’

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!