Miljoenenopdracht Fastned voor stationbouwer Ecocare extra impuls

AMSTERDAM – De miljoenenopdracht van Fastned om 201 snellaadstations te bouwen voor Ecocare MIlieutechniek betekent een extra impuls.

Een station van Fastned wordt gebouwd door EcoCare
©: BouwendNederlandTV

Het concern uit Alphen aan de Rijn heeft inmiddels de bouw van de eerste 10 snellaadstation van Fastned bijna afgerond.

Na de zomer begint EcoCare aan de volgende 10. Het plan is dat naar verloop van tijd elke week een extra snellaadstation wordt gebouwd.

EcoCare is hoofdaannemer en coördineert in die hoedanigheid de bouwstroom. EcoCare doet het grondwerk, de aanleg van technische installaties, de riolering en verharding en de plaatsing van snelladers.

Optimaliseren

Volgens Dennis van der Werff, directeur bij EcoCare, gaat het bouwen van de stations steeds efficiënter. “Het is voor ons en Fastned een kwestie van al doende optimaliseren”, aldus Van der Werff.

“Op basis van onze ervaringen bij de bouw van de eerste tien stations wordt het proces, in overleg met de technisch specialisten van Fastned, tot in de kleinste details gestroomlijnd en gaat de snelheid omhoog naar een wekelijkse oplevering. Verspreid over het hele land werken er twee tot drie ploegen van EcoCare aan dit project.”

Onlangs wist Fastned een lening te verzekeren van enkele miljoenen waarmee het bedrijf ervoor zorgt sneller de snellaadstations te realiseren.

80 zonnepanelen

De bouw van een Fastned-station omvat de aanleg van af- en aanrijdstroken, een overkapping met zonnepanelen, de plaatsing van laders en de aanleg van 200 meter mantelbuis en 1000 meter bekabeling. Fastned koos voor een grotendeels uit hout opgetrokken overkapping met circa 80 zonnepanelen.

Het tempo waarin de 201 stations langs de snelwegen verrijzen wordt sterk bepaald door het tijdig verwerven van de benodigde vergunningen en het regelen van een afdoende stroomvoorziening. Fastned wil het project binnen 3 jaar gereed hebben.

Ecocare Milieutechniek is onderdeel van technisch dienstverlener Van der Werff Groep en bouwde eerder 80 onbemande tankstations voor Tango.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!