Mogelijk autofabriek van Tesla in Tilburg

AMSTERDAM – Tesla verwacht mogelijk op termijn een productielocatie te openen in Tilburg om voor de Europese markt de Model S te fabriceren.

De Tesla Model S op een tentoonstellingDit verklaarde Diarmuid O’Connel, vicepresident van Tesla, in een interview met het Financieele Dagblad.

Een fabriek is binnen 5 tot 10 jaar een reële optie, zo zei O’Connel. Hier zou de opvolger van de populair Model S gebouwd kunnen worden. Tesla ziet de Europese markt fors groeien de komende jaren.

Uitvalsbasis voor Tesla

Nederland wordt daarbij een uitvalsbasis voor Tesla in Europa. In Tilburg komt een distributiecentrum en een fabriek waar de eindassemblage plaatsvindt. Verder is het Europese hoofdkwartier verhuist van Londen naar de Amsterdamse Zuidas.

O’Connel verklaart de focus op de Nederlandse markt door de combinatie van de hoge afzet van elektrische auto’s met de voordelige logistieke infrastructuur.

Gerelateerde artikelen 

6 gedachten over “Mogelijk autofabriek van Tesla in Tilburg

 • 16 oktober 2018 om 01:12
  Permalink

  體驗真正網上 Personal Loan 批核,隨時提款話咁易! TPF 團隊撐您,現金即時到手!自訂還款期,短期周轉首選!立即申請,特快私人貸款。 特快網上批核 | 還款計算機.

 • 21 oktober 2018 om 01:15
  Permalink

  Rolls-Royce Wraith客製新搞作 人見人愛綠茶甜 – STYLE-TIPS.COM 只要有錢,什麼貴車都可以改得天花龍鳯,哪怕本身的貴格不再。而全球知名的汽車收藏家…

 • 23 oktober 2018 om 02:48
  Permalink

  防曬粉 BB粉底霜 亮麗柔滑打底乳液 亮麗柔滑控油打底乳液 有機幹細胞修護CC霜 潤澤防曬底霜 礦物質潤澤慕斯 礦物質奇幻粉餅 礦物質蜜粉 完美礦物粉底 控油定妝蜜粉 高清控油粉餅 控油蜜 保濕滋潤噴霧 有機抗氧爽膚噴霧 有機抗敏保濕

 • 19 november 2018 om 16:31
  Permalink

  LAURIE WHITWELL: Michail Antonio believes he is ready to ‘terrorise’ Premier League defenders like he did in the Championship as he begins to get games for West Ham. Michail Antonio ready to ‘terrorise’ Premier League backlines after being given the nod by West Ham boss Slaven Bilic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!