Monteurs netbeheerders Stedin over op elektrische bakfiets

De monteurs van netbeheerder Stedin die slimme energiemeters installeren, komen voortaan op een elektrische bakfiets bij klanten langs in het Utrechtse stadshart. De monteurs laten hun dieselbusjes staan.

Op deze manier wil Stedin bijdragen aan verbetering van de luchtkwaliteit in de stad. Daarnaast scheelt dit (parkeer)kosten en tijd, omdat een parkeerplek in de binnenstad niet altijd gemakkelijk te vinden is. 6 slimmemetermonteurs gaan tot het einde van het jaar bij 8.200 huishoudens en winkels in de stad op e-bakfietsen van CityServiceBike langs om de slimme meter te installeren.

‘Stedin heeft een van de grootste wagenparken van de Randstad’, zegt chief operating officer Judith Koole. ‘Onze collega’s zitten veel op de weg en rijden voornamelijk in stedelijk gebied. We kijken daarom continu naar oplossingen voor schoner vervoer. Dat kan met elektrische auto’s, maar dus ook op de fiets.’

Het is voor het eerst dat Stedin op de fiets bij klanten langsgaat om de slimme meter te installeren. In 2017 voerde Stedin samen met CityServiceBike een succesvolle pilot uit in Utrecht. Of Stedin het ook in andere binnensteden gaat uitvoeren, wordt nog bekeken. Stedin wil dat uiterlijk 2020 alle woon-werkverkeer en zakelijke reizen van zijn medewerkers schoon zijn en geen schadelijke stoffen uitstoten.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!