Na juridische strijd pomphouders zelf aan de oplaadpalen voor elektrische auto’s

AMSTERDAM – Na een lange juridische strijd hebben sommige eigenaren van tankstations besloten om zelf oplaadpalen voor elektrische auto’s te plaatsen.

Dit schrijft de Volkskrant dit weekend. Fastned vreest nu dat de investeringen die het bedrijf doet in nieuwe oplaadpunten met snelladers wordt ondermijnd.

Rijkswaterstaat heeft al 7 vergunningen afgegeven en een onbekend aantal aanvragen is nog in behandeling. Vergunningaanvragen van de pomphouders mag niet geweigerd worden. Dit hoort bij het recht om aanvullende voorzieningen bij een tankstations te bouwen. Volgens de krant gaat het ook om snelladers.

Fastned zegt hier niks van te weten. De ontwikkelaar ging ervanuit dat de aanvragen zouden worden afgewezen omdat het “niet doelmatig” zou zijn en omdat de verkeersveiligheid in het geding zou komen.

Fastned bouwt langs de Nederlandse snelwegen zo’n 200 oplaadpunten met snelladers. Onlangs vertelde mede-oprichter en directeur Michiel Langezaal tegenover de Groene Courant dat er inmiddels een kwart van de financiering binnen is.

Naast Nederland, heeft het bedrijf zijn pijlen gericht op ontwikkeling van oplaadstation langs de Duitse snelwegen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!