Nederlander blijkt minder geïnteresseerd in elektrisch rijden dan andere Europeanen

Nederlanders blijken minder geïnteresseerd in auto’s die geheel of gedeeltelijk elektrisch rijden (44 procent) dan inwoners van China (79 procent), Noord-Amerika (29 procent) en Europa als geheel (53 procent). Ook de mate van interesse in zelfrijdende auto’s ligt met 75 procent in China fors hoger dan in Noord-Amerika (24 procent) en Europa (36 procent). Dit blijkt uit onderzoek van Kantar NTS.

Auto delen laat eenzelfde beeld zien. Ook de interesse in auto delen is in Nederland (6 procent) fors lager dan in China (68 procent) en Europa als geheel (21 procent); opvallend voor een ontwikkeling die zeer hoog op de agenda van de Nederlandse mobiliteitsindustrie staat.

Vincent Groen, Global Connected Car Lead, Kantar TNS licht toe: ‘Autofabrikanten hebben de mogelijkheid om de connectiviteitstoepassingen toegankelijker, persoonlijker en relevanter voor de rijervaring te maken. Om dit te bewerkstelligen, moeten automerken de relevantie van deze toepassingen inzichtelijk(er) maken voor autobezitters. Pas dan neemt het gebruik en het vertrouwen toe. Zowel in veiligheid van de auto zelf als in de veiligheid van de data die een auto tegenwoordig bijhoudt. Merken moeten de manier waarop ze deze connected auto’s verkopen, veranderen. Een persoonlijke toelichting en demonstratie van de nieuwe technologie geven, de toepassingen vereenvoudigen en vooral integreren in de aankoop in plaats van ze als een extra optie aan te bieden.’

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!