Nederlands EV-Box wil duizenden laadpalen plaatsen in België

UTRECHT – Het Nederlandse EV-Box, een fabrikant en exploitant van laadpalen, is van plan om enkele duizenden laadpalen voor elektrische auto’s te plaatsen in België.

Dit zegt Stefan Meers, directeur België van het bedrijf, tegenover de Belgische zakenkrant De Tijd.

In België zijn nog maar 320 publieke oplaadpunten tegen de enkele duizenden die al in Nederland staat. EV-Box opent een verkoopkantoor in Antwerpen om de laadpalen aan de man te brengen.

EV-Box zegt in Nederland een marktaandeel te hebben van zo’n 50 procent. In België moet dat aandeel minstens 10 procent gaan bedragen.

60.000 elektrische auto’s op Vlaamse wegen

De lokale overheid van Vlaanderen kondigde onlangs aan elektrisch rijden een forse stimulans te willen geven. In 2020 moeten er zo’n 60.000 elektrische auto’s rondrijden op de Vlaamse wegen.

Eerste stap is echter het plaatsen van oplaadpalen. Er moeten 5.000 extra publieke oplaadpunten bijkomen. “Meer auto’s betekent dat er ook een betere infrastructuur nodig is. Volgens het principe paal-volgt-wagen zien wij veel potentieel in de Belgische markt”, aldus Meers.

EV-Box, dat claimt marktleider te zijn wereldwijd, heeft sinds de oprichting in 2009 ruim 33.000 laadpalen geleverd in 22 landen. EV-Box, dat voor 70 procent in handen is van investeerder Gilde Equity, draait jaarlijks een omzet van zo’n 8 miljoen euro.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!