NewMotion viert mijlpaal van 100.000 laadpunten

NewMotion is de grens van 100.000 laadpunten in haar roamingnetwerk gepasseerd. Het bedrijf stelt de eerste marktpartij te zijn in Europa die deze mijlpaal bereikt. NewMotion werkt samen met meer dan 200 roamingpartners die bijdragen aan het netwerk van laadpunten.

Deze samenwerkingen zorgen ervoor dat elektrisch rijders overal en altijd kunnen laden in 28 landen. Momenteel zijn er meer dan 170.000 NewMotion-laadpassen in gebruik. Deze laadpas biedt internationale facturering met gespecificeerde btw-tarieven per land aan.

Chief executive officer NewMotion Sytse Zuidema: ‘We zijn nu bijna 10 jaar actief op de markt voor e-mobility en dat maakt het bereiken van deze mijlpaal extra bijzonder. Ons belangrijkste doel is om de ervaring van elektrisch rijders voortdurend te verbeteren, onder meer door ons netwerk in Europa uit te breiden. De NewMotion-laadinfrastructuur en -diensten op het gebied van e-mobility dragen bij aan maximale efficiency. Een nauwe samenwerking met partners uit de hele wereld is daarbij erg belangrijk. Voor die partners en uiteraard voor eindgebruikers gaan wij ook de komende jaren nieuwe en nog betere diensten ontwikkelen. Onze V2X-lader en de Group Charge-app zijn voorbeelden van hoe NewMotion werkt aan de best mogelijke laadervaring.’

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!