Nieuw laadstation EVBox sleept internationale iF Design Award in de wacht

EVBox, leverancier van laadpalen voor elektrisch rijden, en designbureau VanBerlo uit Eindhoven hebben de iF DESIGN AWARD 2019 gewonnen. Het door EVBox en VanBerlo ontwikkelde laadstation Level 2 won in de categorie Automobiles.

De iF DESIGN AWARD is een internationaal prijs voor industrieel ontwerp.

Het Level 2 laadstation is ontworpen om wereldwijd de markt voor werkplekken en commerciële laadpunten te veroveren. Het laadstation is bestand tegen weersomstandigheden van -30 tot +60 graden Celsius en is gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Dat is nodig omdat er wereldwijd in snel tempo meer laadstations bijkomen.

Wijnand Diemer, head product management bij EVBox, over het winnen van de prijs:

‘We hebben meer dan 2 jaar keihard gewerkt aan de ontwikkeling van het Level 2 laadstation. Het is ontzettend gaaf dat we deze prijs winnen. Laadstations komen steeds meer voor in het straatbeeld. Uiterlijk en design zijn daarom belangrijk. Gebruikers willen een mooi laadstation dat goed en simpel werkt. Deze prijs bevestigt dat we op dat vlak de goede weg zijn ingeslagen.

De iF DESIGN AWARD is een van de belangrijkste designprijzen ter wereld. De prijs wordt al 65 jaar uitgereikt. Dit jaar waren er meer dan 6.400 inzendingen uit 50 landen. Een 67-koppige jury beoordeelde de inzendingen op basis van innovatie, functionaliteit, esthetiek, verantwoordelijkheid en positionering.’

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!