Nieuw leven als laadpaal voor praatpalen

Een groot deel van de bekende gele praatpalen keert terug als laadpaal voor elektrische auto’s en fietsen. Vanaf deze week start Ecoleon met de verkoop van 3 producten via www.koopeenpraatpaal.nl. Op dezelfde dag vindt de presentatie van de eerste 2 laadpraatpalen voor elektrische auto’s plaats bij Autolease Midden Nederland in Tiel. Deze 2 palen stonden voorheen als pechhulp langs de snelweg A50 bij Heteren en de A30 bij Ede. De laadpraatpalen hebben het iconische uiterlijk van de praatpaal behouden en zijn geschikt voor het laden van alle typen elektrische auto’s en fietsen.

Ecoleon heeft er bewust voor gekozen om de praatpalen niet te vernietigen maar ze een nieuw leven te geven dicht bij de oorspronkelijke vorm. De herbestemming als laadpalen sluit aan bij de visie van Ecoleon dat de palen waardevolle items zijn.

Binnen een half uur waren de 500 praatpalen, die in juli 2017 door Ecoleon zijn aangeboden via de website ‘Koop een praatpaal’, verkocht. Later dat jaar zijn daarom nog eens 500 palen beschikbaar gesteld voor de verkoop. Wie in de tweede ronde in aanmerking wilde komen voor een praatpaal moest een plan indienen voor duurzame herbestemming. Dit leverde ruim 3.000 ideeën op, waarbij een groot aantal indieners een laadpaal voor elektrische voertuigen voorstelde. Na de verkoop heeft Ecoleon zich beziggehouden met het ontwikkelen van nieuwe praatpaalproducten, met dit als eerste resultaat.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!