Nieuwe Renault Kangoo Z.E. en Nieuwe Master Z.E. onthult op Autosalon Brussel

De Renault Kangoo Z.E. en de Master Z.E., 2 volledig elektrisch aangedreven bedrijfswagens, hebben zijn debuut beleeft op de in Autosalon Brussel.

De Kangoo Z.E. – een compacte elektrische bedrijfswagen – is voorzien van een nieuwe batterij en een nieuwe elektromotor. Daarmee is de actieradius toegenomen van 170 tot 270 kilometer. De Master Z.E. maakt de techniek en de expertise van Renault beschikbaar in het segment van de grote bedrijfswagens.

Renault Pro+ breidt het aanbod van elektrisch aangedreven bedrijfswagens uit naar 3: de Twizy Cargo (geïntroduceerd in 2014), de nieuwe Kangoo Z.E. en de Master Z.E.

De nieuwe Kangoo Z.E. is voorzien van een nieuwe batterij en een nieuwe elektromotor. Daarmee biedt hij een actieradius van 270 kilometer (volgens NEDC), ofwel 100 kilometer meer dan voorheen. De nieuwe Kangoo Z.E. wordt in Frankrijk geproduceerd en is vanaf de zomer van 2017 leverbaar in Nederland en de rest van Europa.

In het segment van de grote bedrijfswagens is het aanbod van volledig elektrische voertuigen  beperkt. Met de Master Z.E. bouwt Renault Pro+ verder op zijn expertise en leidende positie op het gebied van elektrisch aangedreven auto’s. De Master Z.E. wordt in Frankrijk geproduceerd, in samenwerking met PVI (Power Vehicle Innovation), een Franse onderneming gespecialiseerd in elektrische mobiliteit. De Master Z.E. verschijnt tegen het einde van 2017 op de Nederlandse markt.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!