Nissan: 18.000 Europese orders voor nieuwe LEAF, elke 12 minuten een exemplaar verkocht

Nissan heeft vanuit heel Europa al meer dan 18.000 orders voor de nieuwe LEAF ontvangen. Elke 12 minuten wordt in Europa weer een nieuwe Nissan LEAF besteld en daarmee is het Europa’s bestverkochte elektrische auto.

De volledig elektrisch aangedreven en emissievrije nieuwe Nissan LEAF is het uithangbord van Nissans visie Intelligent Mobility. Tijdens de Autosalon van Genève zijn elektrische mobiliteit, autonoom rijden en integratie van de auto in de samenleving de centrale thema’s op de Nissan-stand. In de spotlights staan de nieuwe Nissan LEAF en de nieuwe, volledig elektrische FIA Formula E-auto.

De Formula E-auto is voor het eerst te aanschouwen op de Autosalon van Genève en draagt nu nog zijn voorlopige kleurenschema. Later dit jaar – bij de start van het seizoen 2018-2019 – maakt de auto zijn racedebuut in het FIA Formula E Championship in de officiële kleuren.

Nissan maakt in Genève tevens bekend dat, in het kader van Nissan M.O.V.E. to 2022, de volgende generatie van zijn succesvolle Crossovers ook geëlektrificeerde aandrijflijnen zullen krijgen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!