Nissan Leaf op een na populaire auto in Noorwegen

AMSTERDAM – De Nissan Leaf heeft een record gezet in Noorwegen. De auto is de op een na meest verkochte auto in het Scandinavische land. Alleen de Volkswagen Polo was populairder.

De Nissan Leaf in Noorwegen op een parkeetplaatsDit melden verschillende media.

Nissan had met de Leaf een marktaandeel van 3,3 procent in april met een afzet van 455 voertuigen. Volkswagen verkocht 903 Polo’s en had daarmee een marktaandeel van 6,5 procent.

De Nissan Leaf is nu de op 4 na meest verkochte in heel 2013. In 2012 stond de Leaf nog op plek 13, hoewel de verkoop pas 18 maanden geleden begon. Sinds die tijd zijn er 4500 Leaf’s verkocht en is het de meest verkocht auto voor Nissan in Noorwegen.

De populariteit valt te herleiden naar de verschillende stimuleringsregelingen die de Noorse overheid geeft aan gebruikers van elektrische auto’s.  Zo wordt er geen BTW betaald op elektrische auto’s, zijn er parkeerplaatsen gebouwd exclusief voor ev’s en mogen elektrische auto’s de busstrook gebruiken. 

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: IFCAR

4 gedachten over “Nissan Leaf op een na populaire auto in Noorwegen

 • 21 oktober 2018 om 14:18
  Permalink

  LA BIOSTHETIQUE 【日曬護理系列】曬後抗氧鎖水護髮乳 Creme A.S.的商品介紹 LA BIOSTHETIQUE,日曬護理系列,曬後抗氧鎖水護髮乳 Creme A.S.

 • 22 oktober 2018 om 02:58
  Permalink

  紅石榴保濕噴霧 重水保濕噴霧 清肌保濕噴霧 瑕疵遮瑕膏 修容霜 護眼修飾霜 眼部遮瑕修護筆 亮白蓋斑霜 香茅SPF30 香茅蚊怕水 古銅暗影粉2號 胭脂輪廓修飾 點綴立體修容 奇幻腮紅 亮麗持久胭脂膏 深層修護滋養潤唇霜 保濕護唇膏

 • 19 november 2018 om 05:26
  Permalink

  Michael Owen has admitted Javier Hernandez’s emergence at Manchester United has put him in the shade but insists the Mexican is not the new version of him – just sharper. The new Michael Owen? Hernandez is just a sharper version, says Man United striker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!