NIU lanceert 2 nieuwe elektrische scooters

NIU, de Chinese fabrikant van elektrische scooters, heeft 2 twee nieuwe e-scootermodellen gelanceerd: de N-GT en M+. De nieuwe modellen beschikken over een verbeterde en sneller oplaadbare batterij, zitruimte voor 2 personen en een tabletdashboard voor extra gebruiksgemak.

NIU werkte ook voor deze scooters samen met zijn vaste partners Bosch, Panasonic en Vodafone. De elektrische scooter N-GT heeft 2 verwijderbare 60V35Ah lithium-ionbatterijen die in 3,5 uur kunnen worden opgeladen. De scooter beschikt over een elektrische motor van Bosch (3.000 watt), heeft een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur en een actieradius van 130 kilometer. De N-GT heeft een nieuw dashboard dat eruitziet als een tablet voor extra bedieningsgemak en een flinke opbergruimte onder het zadel.

De M+ is de geüpgradede versie van de M-scooter. De M+ beschikt over een 48V42Ah-batterij die in 3,5 uur kan worden geladen en een Bosch (1.200 watt) elektromotor. De elektrische scooter heeft een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur en een actieradius van 100 kilometer. De M+ is geschikt voor 2 personen.

Alle elektrische scooters van NIU zijn uitgerust met een Vodafone-simkaart die ervoor zorgt dat de e-scooters 24 uur per dag verbonden zijn met de NIU-app. Via deze app kunnen gebruikers hun scooter lokaliseren, tracken bij diefstal en hun rijgeschiedenis controleren. Ook geeft deze inzicht in het batterijgebruik en geschatte actieradius. NIU biedt regelmatig ‘over the air’-updates om de scooters te optimaliseren op basis van de verzamelde rijdata.  NIU heeft, sinds de lancering in 2015, wereldwijd inmiddels meer dan 380.000 scooters verkocht die samen 1 biljoen kilometer op de teller hebben staan. De nieuwe modellen zijn vanaf begin 2019 beschikbaar bij alle NIU-dealers in Nederland.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!