Nuon wint aanbesteding voor 2.480 publieke laadpunten in Noord-Brabant en Limburg

De combinatie Nuon-Heijmans gaat in opdracht van de provincie Noord-Brabant 2.480 publieke laadpunten realiseren in verschillende gemeenten in Noord-Brabant en Limburg. Dit doet het energiebedrijf tegen de laagste kosten voor de consument tot nu toe: 0,22 euro per kilowattuur inclusief btw.

Omdat de provincie een contract met Nuon-Heijmans aangaat voor 10 jaar kunnen de laadpalen zonder subsidie van de overheid geplaatst worden. Daarnaast draagt het verlaagde belastingtarief voor publieke laadpunten per 1 januari 2017 bij aan een lagere kilowattpiekprijs voor consumenten.

Martijn Hagens, chief operational officer van Nuon, is trots op deze ontwikkeling. ‘Dit bewijst dat de consument profiteert van de vrije markt. De samenwerking van Nuon en Heijmans met provincie Noord-Brabant en Limburg laat zien dat als bedrijven en de overheid samen optrekken, de energievoorziening duurzaam en betaalbaar kan worden.

Bij de nieuwe publieke laadpalen in Noord-Brabant en Limburg zal Nuon starten met een proef om zogeheten ‘laadpaalklevers’ tegen te gaan. Zo’n 10 procent van de laadpaalsessies bij publieke laadpunten duurt langer dan 24 uur. Hiermee zijn veel palen onnodig lang bezet, wat leidt tot frustratie bij elektrische rijders én inefficiënt gebruik van de laadpunten. Nuon introduceert daarom, in overeenstemming met de provincies, de minimale afnameverplichting van 1 kilowattpiek per uur, overdag. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat als een accu voor 4 kilowattpiek opgeladen wordt, de laadpaal maximaal 4 uur bezet mag zijn. Per uur dat de gebruiker langer aan het laadpunt blijft staan wordt aanvullend 1 kilowattpiek in rekening gebracht.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!