Oliemaatschappij Total neemt PitPoint over

Total heeft het Nederlandse bedrijf PitPoint overgenomen. PitPoint is Europa’s op twee na grootste leverancier van CNG/groengas-brandstof voor voertuigen en is in Nederland ook actief in laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Zo gunde het projectbureau MRA-Elektrisch afgelopen jaar namens 60 gemeenten een aanbesteding aan PitPoint voor de exploitatie van 360 bestaande laadpalen in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Bovendien mag PitPoint ook nog eens 2.400 nieuwe laadpalen gaan plaatsen.

De onderneming is ook actief op het gebied van LNG, biogas, waterstof en elektrische oplaadpunten voor het weg- en watertransport. PitPoint maakt momenteel een sterke groei door in verschillende Europese landen waaronder Nederland, België en Duitsland.

De overname stelt de Total Groep in staat haar aanwezigheid in de sector CNG/Groengas- brandstoffen aanzienlijk te vergroten. Zij concentreert zich daarbij met name op het vrachtvervoer en op professionele transportbedrijven. Zo kan de Groep vorm geven aan haar plannen voor een Europees netwerk van 350 aardgas-tankstations dat in 2022 klaar moet zijn en dat Total Europees marktleider op het gebied van aardgas zal maken.

‘Na de overname van Lampiris in 2016 is ook deze overname onderdeel van Total’s strategie gericht op uitbreiding van haar koolstofarme activiteiten’, stelt Patrick Pouyanné, voorzitter en chief executive officer van Total. ‘Dit met name door de ontwikkeling van aardgas waarin de Groep wereldwijd marktleider is. Het voldoen aan de grotere vraag naar gas met behulp van nieuwe toepassingen voor transport staat centraal in onze geïntegreerde strategie voor uitbreiding in de aardgaswaardeketen. Er bestaat een enorm potentieel voor de ontwikkeling van aardgas als voertuigbrandstof voor de transportsector. Het is onze bedoeling om de technologische en commerciële expertise die PitPoint zich de afgelopen 10 jaar eigen heeft gemaakt te combineren met het sterke retailmarketingnetwerk en klantenbestand van Total.’

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!