Omzet Fastned met 148 procent toegenomen

De afzet, omzet en het aantal klanten van Fastned zijn in het eerste kwartaal van 2017 sterk toegenomen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016. De afzet +160 procent, de omzet +148 procent en het aantal actieve klanten 3.520 (+62 procent).

De eerste 2 snellaadstations passeerden in maart het operationeel break-even punt. Dit betekent dat de uitgaven voor het operationeel houden van deze stations zijn gedekt door de inkomsten op die stations.

De bouw van 6 nieuwe stations is gestart, waarmee het netwerk van Fastned nog voor de zomer 63 stations zal tellen.

Op dit moment rijden er ongeveer 15.000 volledig elektrische auto’s in Nederland, 40 procent meer dan een jaar geleden. Bijna de helft van deze groei werd gerealiseerd sinds 1 januari, mede het gevolg van de aantrekkelijke bijtelling van 4 procent op elektrische auto’s versus 22 procent voor alle andere auto’s. In maart is het percentage elektrische auto’s onder nieuw verkochte auto’s opgelopen tot meer dan 2 procent (cijfers RAI). Fastned verwacht dat dit percentage verder zal toenemen nu er steeds meer elektrische modellen op de markt komen met een goede actieradius.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!