Omzet snellaadbedrijf Fastned groeit 150 procent

Ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017 zijn de afzet, omzet en het aantal klanten van Fastned in het eerste halfjaar van 2018 sterk toegenomen. De omzet bedroeg 467.770, een stijging van 150 procent. De afzet, 1,05 miljoen kilowattuur, steeg met 166 procent. Het aantal actieve klanten: steeg met 140 procent tot 9.533.

Met een afzetgroei van 166 procent groeide Fastned sneller dan het aantal verkochte elektrische auto’s (79 procent in dezelfde periode). Er werden 11 nieuwe stations geopend in de eerste 6 maanden, in totaal heeft Fastned nu een netwerk van 76 stations operationeel. Daarnaast plaatste Fastned 175-kilowatt-snelladers op 13 stations, waarmee elektrische auto’s nog sneller kunnen laden. Eind juni opende Fastned het eerste snellaadstation in Duitsland, aan de A3 nabij Limburg an der Lahn. Fastned won een tender voor het realiseren en exploiteren van 2 snellaadstations in Newcastle en Sunderland in het Verenigd Koninkrijk.

Fastned tekende een overeenkomst met het vastgoedbedrijf van Albert Heijn voor een pilot met snelladers bij 3 supermarkten. Fastned implementeerde Autocharge, waarmee geregistreerde klanten gemakkelijk kunnen laden zonder laadpas. Het bedrijf ontving in juli een subsidie van maximaal ruim 1,4 miljoen euro van het Benefic-programma ter ondersteuning van de bouw van 40 snellaadstations in Nederland, Vlaanderen en Brussel. Fastned wordt bijgestaan door zakenbank Lincoln International bij het aantrekken van 30 miljoen euro nieuw kapitaal via een private placement. Het nieuwe kapitaal is bedoeld voor de bouw van 80 tot 100 nieuwe snellaadstations.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!