OnzeAuto lanceert het delen van elektrische auto’s in Nederland

OnzeAuto start een landelijk platform waarmee op grote schaal elektrische auto’s kunnen worden gedeeld. Daarmee wil OnzeAuto een bijdrage leveren aan de adoptie van elektrische auto’s in Nederland. Via OnzeAuto kunnen particulieren en ondernemers één of meerdere volledig elektrische auto’s leasen en deze vervolgens delen met een kring van bekenden, die in de buurt wonen of werken. Het reserveren, rijden en verrekenen wordt ondersteund met een app op de smartphone.

Om het delen van elektrische auto’s op grote schaal mogelijk te maken, heeft OnzeAuto gekozen voor een digitale route. Via de website van OnzeAuto kunnen geïnteresseerden de mogelijkheden verkennen om een elektrische auto met anderen te delen. Zo biedt OnzeAuto een breed en snelgroeiend aanbod van volledig elektrische auto’s, momenteel van een Smart ForTwo tot een BMWi3, en bijbehorende laadvoorziening.

OnzeAuto werkt nauw samen met een aantal partners, onder andere met LeasePlan als leverancier van volledig elektrische auto’s en Ecotap als aanbieder van de laadvoorziening. WeGo is de partner voor de ontwikkeling en het beheer van hardware en software om de auto te kunnen delen en het creatieve bureau Your Majesty ondersteunt OnzeAuto bij de digitalisering van het gehele proces.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!