Bij 40 snellaadstations Fastned Tesla-adapters geplaatst

UTRECHT – Op 40 snellaadstatstions van Fastned zijn inmiddels adapters geplaatst zodat ook auto’s van Tesla er kunnen opladen.

Dit meldt Fastned bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers. Medio april verwacht de exploitant alle 50 bestaande stations te hebben uitgerust met adapters.

Voor Fastned waren de adapters broodnodig. Tesla is marktleider in de nog relatief kleine groep Nederlandse automobilisten die een volledig elektrische auto heeft. Het concern verwacht daarom een stijging van de afzet en omzet door het plaatsen van de adapters.

Fastned  zag verder de geleverde hoeveelheid kilowattuur fors stijgen in het eerste kwartaal. In het laatste kwartaal van 2015 werd nog ongeveer 55.000 kilowattuur stroom geleverd. In het eerste kwartaal van dit jaar is dat gestegen naar 75.000 kilowattuur. Omgerekend dus een toename van 36 procent. 

35.000 euro omzet

De kwartaalomzet steeg ook naar het nog steeds bescheiden niveau van iets meer dan 35.000 euro. In de laatste 3 maanden van 2015 stond dit cijfer op 30.000 euro.

Fastned-topman Michiel Langezaal zag de afgelopen maanden 2 ontwikkelingen die elektrisch rijden een duw in de rug kunnen geven. De Tweede Kamer nam een motie aan waarin het kabinet werd opgeroepen te “streven” naar de verkoop van alleen nog maar groene auto’s in 2025.

Verder maakte de budgetauto van Tesla de hype volledig waar en werden er in de eerste paar dagen bijna 300.000 Model 3’s besteld bij de Amerikaanse automaker. Als er uiteindelijke enkele duizenden in Nederland bijkomen, kan Fastned weer een groep klanten bijschrijven.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!