Opel: plan elektrische auto’s PvdA onrealistisch

UTRECHT – Het plan van de PvdA om tegen 2030 de verkoop van auto’s met een brandstofmotor aan banden te leggen is vanuit het oogpunt van productie onrealistisch.

Dit verklaart een woordvoerder van Opel tegenover RTL Z in reactie op het vorige week gepresenteerde plan van de partij.

Volgens de autofabrikant is het onrealistisch om 18 miljoen elektrische auto’s en de benodigde batterijen te produceren in de komende jaren. Ook vanuit het oogpunt van de benodigde investeringen en grondstoffen

Consumenten

Ook verwacht het Duitse automerk dat alle automobilisten tegen die tijd nog niet klaar zijn om elektrisch te rijden. Zo zullen voor sommige consumenten de prijs en de kosten van elektrisch rijden nog een drempel zijn.

Opel verwacht dat de transitie naar elektrisch rijden geleidelijk zal zijn. De scenario’s waar het bedrijf vanuit gaat komen niet in de buurt van de visie van de PvdA.

PvdA-Kamerlid Jan Vos presenteerde vorige week zijn energievisie.  Auto’s met uitlaten zijn de nieuwe sigaret, was de boodschap.

Lees ook: 1 op 10 verkochte auto’s in 2015 hybride of volledig elektrisch

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!