Oplaaddiensten Nederland en Duitsland gecombineerd

Automobilisten met een elektrisch voertuig kunnen met hun laadpas straks ook terecht bij laadpalen in Duitsland. De bedrijven e-Violin en E-Clearing.net gaan ervoor zorgen dat de oplaaddiensten in Nederland en Duitsland met elkaar kunnen communiceren.

Hiermee wordt opnieuw een stap gezet in het stimuleren van elektrisch rijden. In aanwezigheid van minister Kamp van Economische Zaken werd de samenwerking tussen de beide bedrijven vandaag in het Duitse Neuss bekrachtigd. De ondertekening is onderdeel van de Energieconferentie die aldaar vandaag plaatsvindt.

Geld pinnen

Minister Kamp: “Het is de Nederlandse inzet om in Europa te werken met één ICT-systeem voor de oplaadpalen. Dit houdt de kosten voor de e-rijder laag en het maakt uitbreiding in andere landen eenvoudig. Met deze samenwerking kunnen Nederlandse automobilisten in Duitsland bij 12.000 laadpunten terecht.”

“Het is te vergelijken met geld pinnen, waarbij de pashouder van een bepaalde bank ook bij de pinautomaten van andere banken terecht kan. De aanwezigheid van voldoende oplaadinfrastructuur en een verplicht hoger aandeel schone auto’s in de Europese productie is volgens het kabinet van belang om toekomstige groei van elektrisch rijden te realiseren.”

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!