PitPoint brengt slim laden in praktijk

PitPoint is onlangs een samenwerking aangegaan met E.D.Mij en Statkraft om slim laden voor de laadpalen van PitPoint mogelijk te maken.

De partijen combineren hun kennis zodat de laadpalen aangestuurd worden op basis van het aanbod van duurzame energie en de inkoopkosten die hiermee gepaard gaan. Zo wordt groener en goedkoper rijden mogelijk gemaakt.

Met behulp van wiskundige modellen kan het opladen van elektrische voertuigen beter gereguleerd worden en kunnen piekbelastingen op het elektriciteitsnet worden voorkomen. Dit heet slim laden. De technologie achter het slim laden kan ook worden ingezet om elektriciteit in te kopen als er een groot aanbod van duurzame energie is. Het mes snijdt in dit geval aan 2 kanten. Er wordt groener gereden en het gebruik van duurzame energie is op dergelijke momenten goedkoper dan reguliere elektriciteit. Het is dus een duurzame en kostenbesparende oplossing in één.

PitPoint, Statkraft en E.D.Mij bundelen hun krachten. PitPoint zet zijn expertise op het gebied van laadpaaltechnologie in. E.D.Mij zet slimme software in om het elektriciteitsverbruik op de laadpalen dagelijks te voorspellen. Statkraft levert de duurzaam opgewekte energie.

De 3 bedrijven gaan samen bepalen welke variabelen van belang zijn voor een optimalisatiemodel. Vervolgens wordt gekeken wanneer de laadpaal het best kan worden geactiveerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!