PitPoint gaat 53 bussen in regio Voorne Putten van groen gas voorzien

PitPoint levert vanaf eind 2018 groen gas aan alle 53 bussen van EBS in de regio Voorne Putten. Hiermee verstevigt PitPoint – dat ook actief is met elektrisch rijden – zijn positie als grootste leverancier van groen gas aan het wegverkeer.

PitPoint gaat hiervoor een strategische samenwerking aan met EBS. EBS gaat deze concessie voor een periode van 10 jaar uitvoeren. PitPoint bouwt 2 tankstations in Spijkenisse en Hellevoetsluis voor groengasbussen voor EBS en is de komende 10 jaar verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud hiervan.

Vorig jaar schreef EBS zich in op de concessie die werd uitgeschreven door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). In het bestek zat een goede verdeling tussen duurzaamheid, luchtkwaliteit en vervoer, waar EBS met groengasbussen op een passende manier invulling aan heeft gegeven.

EBS heeft bewust gekozen voor groen gas. Met groengas wordt 75 procent minder CO2 uitgestoten dan met diesel, terwijl de totale kosten vergelijkbaar zijn. PitPoint gaat binnenkort aan de slag met het realiseren van de 2 tankstations.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!