PitPoint investeert in waterstoftankstation Antwerpen

PitPoint heeft een waterstoftankstation voor bussen overgenomen in Antwerpen. Deze overname is gerealiseerd onder de vlag van het Europese project High V.LO City met als doel de integratie van busvervoer op waterstof in steden te versnellen.

Voor PitPoint is de overname van het waterstoftankstation in Antwerpen een natuurlijke volgende zet om de doelstelling 100 procent schoon vervoer in 2030 te verwezenlijken.

Het waterstoftankstation is een niet-publiek tankstation met de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn als enige klant. Het tankstation dat zich momenteel in de Antwerpse haven bevindt zal op termijn naar het busdepot van de Lijn in Antwerpen verhuizen. PitPoint heeft Air Liquide gecontracteerd om de waterstof te leveren.

PitPoint is ook in Nederland actief bij diverse waterstofprojecten. Zo presenteerde Openbaar Vervoerbedrijf Qbuzz onlangs de eerste van twee waterstofbussen die gaan rijden in de provincie Groningen. PitPoint is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van het waterstoftankstation waar Qbuzz waterstof gaat tanken.

Op dit moment zijn er 2 waterstofstations operationeel in Nederland: in Rhoon en in Helmond. Het tankstation in Helmond is gerealiseerd en wordt onderhouden door PitPoint. De Nederlandse overheid heeft de ambitie om een netwerk van 20 waterstoftankstations in 2020 gerealiseerd te hebben. PitPoint stuurt aan om een substantieel deel van deze tankstations te realiseren.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!