PitPoint wint elektrischvervoertender voor Brussel

Clean fuels leverancier PitPoint gaat vanaf begin 2019 als exclusieve leverancier van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest laadpalen, plaatsen en exploiteren in de regio. Dit gebeurt op initiatief van het ministerie van Mobiliteit en het ministerie van Leefmilieu.

Het is de eerste keer dat PitPoint aan een ev-tender buiten Nederland heeft meegedaan. De duur van de concessie is 10 jaar.

Om de luchtkwaliteit in de hoofdstad te verbeteren wil het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alternatieven bieden voor het huidige, vervuilende wagenpark. Pascal Smet, Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken: ‘Na de invoering van de Lage Emissiezone, de aankoop van de eerste elektrische MIVB-bussen en de elektrificatie van de deelfietsen Villo! zal Brussel binnenkort beschikken over een uniform netwerk laadpalen voor elektrische wagens. Zo stimuleren we Brusselaars en bezoekers om de overstap te maken naar elektrische voertuigen.’

De eerste laadpalen van het basisnetwerk worden in de loop van 2019 geïnstalleerd. PitPoint ontvangt voor het plaatsen van deze laadpalen ook een subsidie van BENEFIC (BrussEls NEtherlands Flanders Implementation of Clean power for transport).

Het uiteindelijke aantal laadpalen is afhankelijk van de vraag van de bewoners en de aanbestedende overheid. Met het sterk groeiende aantal elektrische voertuigen bestaat de verwachting dat de laadpalen erg gewild zullen zijn.

Bij de aanbesteding, uitgeschreven door het Brussels ministerie van Mobiliteit en het ministerie van Leefmilieu, werd niet alleen gelet op kosten en effectiviteit maar lag de nadruk ook op innovatie en duurzaamheid. PitPoint scoorde op al deze punten beter dan zijn concurrenten. Een concurrerende prijs, een effectief realisatieproces en de geavanceerde communicatiemethode waren hierin doorslaggevend.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!