Politieke partijen willen lantaarnpalen met oplaadpunten naar Eindhoven halen

AMSTERDAM – De lokale PvdA en GroenLinks in Eindhoven willen dat er een experiment in de stad komt met de onlangs gepresenteerde lantaarnpalen met oplaadpunten voor elektrische auto’s van BMW.

©: BMW
©: BMW

De partijen hebben raadsvragen hierover ingediend.

Volgens beide fracties is het project erg geschikt voor de Brabantse stad. Onder andere omdat Eindhoven in 2035 energieneutraal wil zijn, de ambities op het gebied van licht in de stad en de presentatie van Eindhoven als een “levens laboratorium”.

De partijen willen van het college weten of het bereid is om vanaf volgend jaar Eindhoven al te laten participeren in het project en of er subsidiemogelijkheden zijn om het project breed uit te rollen.

2 testen

Enkele dagen geleden presenteerde BMW de nieuwe technologie waarbij een contact waarmee onder andere elektrische auto’s mee kunnen worden opgeladen is geïntegreerd in een lantaarnpaal.

BMW gaat vanaf volgend jaar 2 testen doen, onder andere bij het hoofdkwartier van de Duitse autofabrikant. De oplaadpunten zijn zo gemaakt dat ze ook te gebruiken zijn door andere automerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!