Prospectus Fastned goedgekeurd, binnenkort beursgang

AMSTERDAM – De prospectus van snellaadontwikkelaar Fastned is goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Woensdag 9 juli gaat het bedrijf ‘naar de beurs’.

Een snellaadstation van Fastned
©: Fastned

Vanaf die datum kan iedereen certificaten van Fastned kopen. De prospectus valt nu op de website te lezen

De startup hoopt in totaal 40 miljoen euro op te halen met de verkoop van 4 miljoen certificaten van 10 euro per stuk.

De certificaten die nu worden gereserveerd worden niet meteen geleverd. In mei werd al de eerste tranche van 4 miljoen euro opgehaald met de verkoop van 400.000 certificaten.

De certificaten voor de tweede tranche worden waarschijnlijk na de zomer geleverd.

Dividend

De beursgang van Fastned is niet vergelijkbaar met bijvoorbeeld die van Nationale Nederlanden onlangs. Fastned brengt certificaten naar de beurs die recht geven op een bepaald dividend.

Kopers van een certificaat hebben daarmee recht op eenzelfde aantal aandelen, maar die worden beheerd door een stichting van Fastned.   Bij gewone aandelen hebben aandeelhouders bijvoorbeeld ook een bepaalde invloed op de besluitvorming.

Elektrische auto’s

Fastned probeert 201 snellaadstation voor elektrische auto’s te ontwikkelen langs alle Nederlandse snelwegen. Inmiddels zijn al enkele tientallen stations in werking.

Om de uitrol te versnellen kreeg het bedrijf onlangs een lening van 2,5 miljoen euro van investeerder Flowfund. Door de lening kan Fastned het huidige tempo van installatie van de snellaadstations versnellen naar 1 per week vanaf september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!