Provincie Drenthe onderzoekt mogelijkheden deelauto’s

De provincie Drenthe onderzoekt mogelijkheden om deelauto’s bij een aantal hubs te plaatsen. De meeste deelauto’s staan in de steden, maar ook voor het landelijk gebied kunnen ze de bereikbaarheid en leefbaarheid op peil houden. Gedeputeerde Brink geeft aan dat steeds meer mensen in de steden ervoor kiezen om geen auto te hebben. ‘Om ze toch de kans te bieden om van Drenthe te genieten, kunnen ze een deelauto bij een hub pakken.’

De provincie Drenthe sluit met dit onderzoek aan bij de Green Deal Autodelen die onlangs door Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) is gepresenteerd. Het kabinet en diverse organisaties hebben hierin de ambitie om autodelen te stimuleren vastgelegd. De Green Deal is ondertekend door 40 partijen, waaronder gemeenten, provincies, leasebedrijven en de Stichting Natuur en Milieu. Ook de provincie Drenthe doet mee.

De “Green Deal” heeft als doel dat er in 2021 100.000 deelauto’s zijn en 700.000 gebruikers. Nu zijn er zo’n 41.000 van zulke auto’s. In 2015 werden al soortgelijke afspraken gemaakt. Toen was het streven om in 2018 100.000 deelauto’s te hebben. (foto: car2go Amsterdam)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!