Publiek waterstoftankstation bij Colruyt in Halle

Supermarktketen Colruyt heeft in zijn thuisbasis Halle een publiek waterstoftankstation geopend. Voor het eerst in Europa werd een waterstofpomp geïntegreerd in een traditioneel tankstation.

De waterstofpomp in het DATS 24-station in Halle (Dassenveld) werd officieel geopend in aanwezigheid van onder meer Vlaams minister-president Geert Bourgeois en Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. Volgens Tommelein gaat het voor Vlaanderen om het tweede waterstofstation voor het publiek en het vierde in totaal. Tegen 2020 wil Vlaanderen 20 waterstoftankpunten hebben.

De Colruyt-groep heeft sinds 2004 al 6 miljoen euro geïnvesteerd in projecten met waterstof. De komende jaren komt daar nog eens 35 miljoen euro aan investeringen bij en tegen 2020 wil Colruyt ten minste 5 waterstofstations hebben. Op de site Dassenveld in Halle produceert Colruyt al enkele jaren zelf waterstof en in het distributiecentrum van de retailer rijden 75 heftrucks op waterstof. Binnen de groep worden 13 waterstofpersonenwagens ingezet en Colruyt investeert ook in waterstoftoepassingen voor zwaar transport.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!