Q-Park biedt elektrische fietsen aan bij parkeergarages

Als eerste parkeerbedrijf in Europa biedt Q-Park in samenwerking met e-bike to go elektrische fietsen aan die eenvoudig via de smartphone te huren zijn.

Hiermee kan snel, duurzaam en eenvoudig de ‘last mile’ naar de eindbestemming in de binnenstad worden afgelegd. Het initiatief start in Amsterdam en Den Haag en wordt bij succes in heel Nederland uitgerold.

‘Vooral in de grote steden is een e-bike een aantrekkelijk alternatief voor de auto’, volgens e-bike-to-go-oprichter Jelle Visser. ‘Geen files en je kunt overal binnendoor. Bovendien is het gebruik van onze e-bikes kinderlijk eenvoudig. Via onze app kan de fiets van het slot gehaald en afgerekend worden. Voor 5 euro kan men 5 uur op pad. Daarmee krijgt Nederland ruim 50 jaar na het ‘wittefietsenplan’ een eigen deelfietsenplan, versie 2.0.’

Vanaf nu zijn de e-bikes beschikbaar bij Q-Park CS New Babylon nabij Den Haag Centraal, Q-Park Mahler aan de Zuidas en Q-Park de Bijenkorf; beide in Amsterdam. De e-bikes hebben een actieradius van ruim 60 kilometer en worden compleet met led-verlichting en een handige krat beschikbaar gesteld. Op slot zetten kan overal, afmelden kan ook op andere e-bike-to-go-locaties, onder andere bij het Westerpark en het NDSM-terrein in Amsterdam.

Q-Park Nederland telt 260 parkeerfaciliteiten, waaronder 97 P+R terreinen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!