Renault verkoopt 200.000 elektrische voertuigen in Europa

Renault heeft de grens van 200.000 verkochte elektrische voertuigen in Europa overschreden. Tegelijk werd in Frankrijk de 100.000e elektrische Renault geregistreerd.

Bijna 1 op de 3 elektrische voertuigen in Europa is volgens het bedrijf een Renault. Renault nam in 2011 een voortrekkersrol met de lancering van een reeks elektrische voertuigen en is nu naar eigen zeggen voor het vierde jaar op rij Europees marktleider in dit segment.

In 2018 steeg de Europese verkoop van elektrische voertuigen van Renault met 36 procent, met een versnelling in het tweede halfjaar tot 62 procent. In Frankrijk heeft Renault 56,8 procent van de markt voor elektrische personen- en bedrijfsvoertuigen in handen.

Het aanbod van elektrische auto’s bestaat uit de Renault ZOE, Kangoo Z.E., Master Z.E. en Twizy. Het aanbod profiteert continu van technologische verbeteringen, zoals een langere levensduur van de batterij, krachtigere motoren of kortere laadtijden, en steunt op 2 bestsellers: de stadsauto ZOE en de bestelwagen Kangoo Z.E. De Renault ZOE blijft de referentie met een totaal van 40.000 registraties in 2018. Het model is al 6 jaar succesvol en blijft aantrekkelijk dankzij het ontwerp en de actieradius van 300 kilometer volgens de WLTP. De Kangoo Z.E. is de nummer 1 op de Europese markt voor elektrische bedrijfsvoertuigen, met een marktaandeel van 51,5 procent in 2018.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!