Rijksoverheid schaft 2.000 laadpunten aan voor elektrische auto’s

De Rijksoverheid heeft – via het Rijksvastgoedbedrijf – een contract met Unica (red. dat samenwerkt met Greenflux) en ENGIE gesloten voor de plaatsing van 2.000 laadpunten. 700 laadpunten worden al in de eerste helft van 2019 aangesloten. 

Het is een van de grootste contracten ter wereld voor laadpunten op eigen terrein. De nieuwe laadpunten zijn geschikt voor alle elektrische auto’s en laadpassen. Ze zijn in eerste instantie bedoeld voor het rijkswagenpark, maar ook inzetbaar voor iedereen met een elektrische auto.

Het Rijk bezit een van de grootste wagenparken van Nederland. In 2020 moet 20 procent van dit wagenpark elektrisch zijn. Vanaf 2028 worden er zelfs geen auto’s meer aangeschaft die rijden op diesel of benzine en zet de rijksoverheid in op een volledig emissieloos wagenpark. Met vele duizenden personenauto’s en bijzondere voertuigen voor bijvoorbeeld calamiteiten is verduurzaming van de vloot een enorme opgave. Voor een succesvolle transitie naar elektrisch rijden, moeten er voldoende laadpunten zijn.

foto: ElaadNL

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!