Rome haalt elektrische Grand Prix binnen

AMSTERDAM – De straten van Rome zullen ook het toneel zijn van een elektrische Grand Prix in 2014. Rome is de tweede aanmelding voor het Formule E kampioenschap.

Een elektrische raceauto van Formule EDit verklaart de president van de FIA, Jean Todt. “Het contrast tussen deze innovatieve motorsport en de rijke antieke historie van Rome zullen de media en het publiek intrigeren”, aldus Todt.

Eerder meldde Rio de Janeiro zich al aan voor de Formule E. In totaal zal het elektrische kampioenschap 10 races omvatten wereldwijd. De FIA heeft al aanmeldingen gekregen van een groot aantal steden en zal de andere races binnenkort bekendmaken.

McLaren

Afgelopen maand zegde McLaren steun toe aan het project. Het raceteam zal de aandrijflijn ontwerpen en fabriceren in samenwerking met Spark Racing Technology.

De FIA heeft ook andere teams uitgenodigd om mee te doen aan het kampioenschap. Voor de zekerheid zijn heeft het organiserende bedrijf Formula E Holdings toch 42 auto’s besteld bij Spark. Het doel is om 10 teams te laten racen met 20 autocoureurs.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright:  Formula E

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!