Rotary Club Eindhoven doet wereldrecordpoging langste rij e-auto’s

Rotary Club Eindhoven Eeckaerde organiseert een wereldrecordpoging om de langste rij volledig elektrisch aangedreven voertuigen te verbeteren. Op zondag 26 maart 2017 vindt deze zogeheten E-Parade plaats op de hiervoor afgesloten snelweg A270 tussen Helmond en Eindhoven.

Iedereen met een 100 procent elektrische auto, motor, scooter of bus wordt opgeroepen mee te doen. De start vindt plaats op de Automotive Campus in Helmond in het kader van de Automotive Week 2017. Het huidige record is in Berlijn gevestigd en staat op 577 voertuigen. De Rotary Club Eindhoven Eeckaerde mikt op minimaal 600 voertuigen.

Met de recordpoging wil de organisatie geld binnenhalen voor de Ontdekfabriek op Strijp-S. Deze gaat een lesprogramma ontwikkelen om basisschoolleerlingen in achterstandswijken in de regio nader kennis te laten maken met techniek en duurzaamheid. Diverse bedrijven, overheden en organisaties hebben hun medewerking toegezegd, zoals NXP, Neways, Kuijpers Installaties, Synny Crew, gemeente Helmond, Eindhoven 365 en Helmond Marketing, Automotive Campus, Technische Universiteit Eindhoven, Brainport Development, Washin7, Tesla, Senzer en de ANWB.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!