’s-Hertogenbosch neemt 7 elektrische bussen in gebruik

’s-Hertogenbosch heeft 9 elektrische bussen van VDL in gebruik genomen. De Citea’s SLF-120 Electric rijden op lijn 8 en 9 in ’s-Hertogenbosch.

In 2016 heeft VDL Bus & Coach al 3 elektrische Citea’s aan Arriva voor ’s-Hertogenbosch geleverd. De 9 VDL Citea’s Electric die sinds 1 april rijden zijn hier een vervolgorder op. Afgelopen maand zijn 3 van deze 9 bussen reeds ingezet om de nieuwe batterijtechnologie en de laadinfra in de praktijk te testen. Op basis van de positieve resultaten kunnen de voertuigen nu definitief in de dienstregeling worden geïntegreerd. VDL Bus & Coach heeft ook de laadinfra geleverd en voorziet deze, samen met de stroomleverancier, van energie.

Hiermee is VDL ook systeemleverancier voor dit project. Het is daarnaast verantwoordelijk voor de beschikbaarheidsgarantie in de operatie. De VDL Citea’s SLF-120 Electric zijn uitgerust met een nieuwe batterijtechnologie waarbij het mogelijk is om sneller te laden. Een snellader is voorzien aan het einde van lijn 8 en 9. De chauffeur zet op het eindstation de bus aan de lader zodat de batterijen via de pantograaf op het dak van de bus geladen kunnen worden.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!