Segway brengt lichtgewicht elektrische step op de markt

Segway, leverancier van persoonlijk elektrisch vervoer, breidt zijn consumentenlijn uit met de lancering van 2 smart, lichtgewicht Ninebot by Segway KickScooters die op IFA 2017 te zien zijn van 1 tot 6 september in Berlijn.

De ES1 KickScooter heeft een maximale snelheid van 20 kilometer per uur, met een bereik van circa 25 kilometer. Hij beschikt ook over een led-display, Anti Blokkeer Systeem (ABS) en cruise control.

Het ES2-model kan een maximumsnelheid van ongeveer 25 kilometer per uur behalen, met een maximumbereik van 25 kilometer. De achterste schokdemping zorgt volgens het bedrijf voor een comfortabele rit en de aanpasbare sfeer- en achterlichten zorgen ervoor de bestuurder ook in situaties met weinig licht goed zichtbaar is.

Beide KickScooters zijn lichtgewicht en beschikken over een one-touch inklapsysteem. Zo kunnen ze gemakkelijk worden meegenomen in het openbaar vervoer of in de auto, waardoor een bestuurder handig en efficiënt naar werk kan rijden. Bestuurders hebben ook de mogelijkheid om de elektrische step te upgraden met een optionele tweede batterij. Dit zorgt voor een bereik van maximaal 45 kilometer, en stelt ES2-bestuurders in staat om snelheden van maximaal 30 kilometer per uur te bereiken en steilere hellingen op te gaan. De Ninebot by Segway KickScooters zullen beschikbaar zijn in het vierde kwartaal van 2017.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!