Shell aast op te koop staand laadpalenbedrijf Allego

Shell heeft naar verluid zijn pijlen gericht op het te koop staande laadpalenbedrijf Allego. Netwerkbedrijf Alliander heeft aangekondigd met geïnteresseerde partijen in gesprek  te gaanover de verkoop van Allego.

Allego ontwikkelt laadoplossingen en laadinfrastructuur op maat voor gemeenten, bedrijven en vervoersmaatschappijen en is actief in steeds meer Europese landen. Het Algemeen Dagblad meldt dat Shell een van de geïnterresseerden zou zijn. Shell werkt al samen met Allego bij de realisatie van snelladers bij de tankstations van het bedrijf.

Alliander wilde de afgelopen jaren via Allego leren wat de impact zou zijn van elektrisch laden op het elektriciteitsnet en oplossingen ontwikkelen om onnodige maatschappelijke investeringen in de elektriciteitsnetten te voorkomen. Als het gaat om elektrisch vervoer, ligt er voor Alliander de komende jaren echter een grote opgave om die honderdduizenden laadpalen tijdig aan te sluiten op het Nederlandse elektriciteitsnet die de prioriteit genieten volgens het bedrijf. Daarbij blijft Alliander werken ‘aan slimme toepassingen om de maatschappelijke kosten daarvan zo laag mogelijk te laten zijn’. Zo lopen er diverse pilots om slim laden mogelijk te maken, zodat dure netinvesteringen worden voorkomen.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!