Slim-laden app van Eneco ook beschikbaar voor 400 openbare laadpunten

UTRECHT – De app van Eneco om het opladen van elektrische auto’s te koppelen aan de productie van groene stroom is vanaf nu ook beschikbaar bij zo’n 400 openbare laadpunten van EVnetNL. 

Dit melden beide bedrijven. De app is beschikbaar voor iOS en Android-telefoons onder de naam #ichargesmart. 

De app, van Eneco-dochter Jedlix, laadt de accu van de elektrische op het moment dat er veel groene stroom wordt geproduceerd en er dus ook een lage marktprijs voor stroom is. 

Volgens Eneco kan zo dagelijks een euro worden bespaard op de oplaadkosten. De auto houdt rekening met de gewenste vertrektijd van de gebruiker. Die wordt voor het opladen ingesteld. 

Flexibele buffer

“Als er veel auto’s tegelijkertijd ‘slim’ geladen worden dan vormen zij samen een grote flexibele buffer voor duurzame energie. Hierdoor kunnen pieken in het elektriciteitsnet vermeden worden. Zo helpen deelnemers mee het elektriciteitsnet stabiel te houden én duurzame energie optimaal te benutten”, aldus Eneco. 

Later dit jaar moet de app gaan werken voor alle 3.000 publieke laadpunten van EVnetNL. De app gaat ook beschikbaar komen voor andere laadnetwerken en voor het thuis opladen. 

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!