‘Snelladers werken vaak niet’

AMSTERDAM – Snelladers langs de Nederlandse wegen werken vaak niet. Vooral automobilisten met een Nissan Leaf ondervinden problemen

Een oplaadpunt voor elektrische auto's in Amsterdam
©: Groene Courant

Dit schrijft de NOS donderdag.

De snelladers zijn vaak van het bedrijf The New Motion. Die beheert het grootste deel van de 100 snelladers in Nederland.

The New Motion verklaart dat ze er alles aan doen om de niet-werkende snelladers te vervangen met nieuwere snelladers. Deze zouden ook alle elektrische auto’s kunnen opladen.

Cees Boutens van het Platform Elektrische Mobiliteit zegt zich te ergeren aan het ontbreken van genoeg snelladers. Hij vindt dat zijn “bewegingsvrijheid enorm wordt beperkt door de kapotte snellaadpalen”.

Meer oplaadpunten in Nederland

Boutens wil dat er een fonds wordt opgericht met als doel meer oplaadpunten te plaatsen in Nederlanden. Nu rijden er 35.000 elektrische auto’s voor 4.600 oplaadpunten.

In totaal zijn er in Nederland ongeveer 4.600 openbare oplaadpunten. De startup Fastned probeert in Nederland nog eens 200 snellaadpunten te ontwikkelen.

Inmiddels heeft Fastned al enkele tientallen oplaadstations geopend en is er financiering aangetrokken om vanaf september elke week 1 extra station te openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!