Stedin neemt elektrische deelauto’s van Greenwheels in gebruik

Netbeheerder Stedin heeft zijn eerste volledig elektrische deelauto’s van Greenwheels in gebruik genomen. Het gaat om de eerste lichting van 12 Renault ZOE’s. Stedin verwacht gaandeweg een substantieel deel van zijn zakelijk vervoer te faciliteren meer EV deelauto’s.

De ZOE’s komen op de verschillende locaties van de netbeheerder te staan, zodat medewerkers ze kunnen gebruiken om naar afspraken met klanten te gaan. De ingebruikname van de ZOE’s is voor Stedin een eerste stap in volledige verduurzaming van het wagenpark in 2020.

Naast de verduurzaming van het eigen wagenpark zet Stedin in op het vergroten van het gebruik van het openbaar vervoer en de inzet van deelauto’s. Greenwheels is al 22 jaar specialist in deelauto’s en is daarom een logische partner voor Stedin. Bovendien kunnen alle medewerkers van Stedin ook gebruikmaken van alle 1.700 bestaande Greenwheels-auto’s in Nederland.

Met circa 2.100 bedrijfswagens heeft Stedin, op de hulpdiensten na, het grootste wagenpark van de Randstad. Daarnaast reizen vele medewerkers iedere dag van en naar kantoor en naar afspraken buiten de deur. Dat doen ze voornamelijk in stedelijk gebied. Daarom wil Stedin met de keuze voor schoon vervoer de CO2-uitstoot terugdringen en bijdragen aan schonere lucht in de Randstad.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!