Tegenvallende verkopen dwingen Tesla banen te schrappen in China

AMSTERDAM – Tesla gaat banen schrappen bij het kantoor in China. De fabrikant van elektrische auto’s heeft te maken met tegenvallende verkopen in het land.

Dit meldt de Wall Street Journal op basis van een woordvoerder van het concern. Volgens lokale media in China gaat het om 180 werknemers die hun baan verliezen.

De voorlichter van Tesla benadrukte dat het concern China niet verlaat en dat Tesla auto’s zal blijven verkopen in het Aziatische land.

Hoewel Tesla zelf geen precieze verkoopcijfers per land bekendmaakt, vallen de verkopen naar verluidt tegen in China. In de laatste 9 maanden van 2014 zouden er maar 2.500 Tesla’s zijn geregistreerd in China.  

Maar 10 auto’s verscheept

Ook in 2015 lijkt de verkoop nog niet op stoom te kopen. In januari zou Tesla bijvoorbeeld maar 10 auto’s naar China hebben verscheept, fors lager dan de 440 die een maand eerder in China aankwamen.

Onlangs werd nog duidelijk dat Tesla het gehele personeelsbestand heeft verdubbeld naar 10.000 werknemers. Het bedrijf van Elon Musk wil de productie verhogen. Door de enorme investeringen in nieuwe auto’s en nieuw personeel maakt Tesla nog altijd verlies. Pas in 2020 verwacht Musk als alles meezit winst te draaien.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!