Tesla breidt uit in Tilburg

AMSTERDAM – Autofabrikant Tesla gaat nog een vestiging bouwen in Tilburg. Tesla verwacht meer auto’s te verkopen in Europa en heeft daarom meer ruimte nodig.

Fabriek Tesla Model S blok
C: Tesla Motors

De nieuwe hal komt op een nieuw bedrijventerrein te staan, Vossenberg West II. In de tweede helft van 2015 wordt het nieuwe pand, 43.000 vierkante meter, naar verwachting in gebruik nemen. a

Tesla, bekend van de populaire Tesla Model S, zit al sinds 2013 in Tilburg. Het bedrijf doet daar de eindassemblage van de voertuigen die bestemd zijn voor de Europese markt. De autos komen binnen via Rotterdam waarna ze naar Tilburg worden  vervoerd.

Hoeveel banen de nieuwe vestiging gaat opleveren is niet bekend. Er werken nu 180 man bij Tesla in Tilburg.

Arbeidsplaatsen

“Het is geweldig nieuws dat Tesla nu al wil uitbreiden en dat ze een locatie hebben gevonden die dicht bij de huidige vestiging ligt. Het gaat goed met het bedrijf. We weten nog niet hoeveel arbeidsplaatsen erbij komen, maar de werkgelegenheid krijgt in ieder geval een positieve impuls”, aldus Erik de Ridder, wethouder in Tilburg.

Naast de fabriek in TIlburg heeft Tesla in Nederland onder andere ook een kantoor aan de Zuidas in Amsterdam en een showroom midden in de hoofdstad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!