Tesla Destination Charging breidt uit door heel Europa: van nul tot 1.000 locaties

Tesla heeft via zijn Destination Charging programma in minder dan een jaar tijd meer dan 1.000 Destination Charging locaties geopend in Europa.

Tesla heeft een uitgebreid laadnetwerk ontworpen zodat alle klanten toegang hebben tot Tesla Wall Connectors wanneer ze weg zijn van huis. Daarnaast heeft Tesla een wereldwijd netwerk gebouwd om range anxiety te elimineren. Voor langeafstandsreizen kunnen klanten Supercharger stations gebruiken. Hier kan een Tesla laden in minuten in plaats van uren. Tesla heeft momenteel meer dan 270 Supercharger stations met 1.700 individuele laadplaatsen door heel Europa. Alle grote snelwegroutes zijn daarmee gedekt.

Met het Destination Charging programma heeft Tesla de laadervaring verder verbeterd, door samen te werken met hotels, resorts en restaurants over de hele wereld. Destination chargers voegen tot 100 kilometer per uur toe. Op verschillende andere locaties in Europa is het mogelijk te laden bij skiresorts en winkellocaties. Eigenaren voeren hun bestemming in op het 17 inch touchscreen en kunnen zo een Tesla Destination Charging locatie vinden.

Tesla heeft gefocust op het uitbreiden van haar Destination Netwerk op bestemmingen door Europa, van de Noordpool tot de stranden in Kroatië. Meer en meer laders zijn beschikbaar bij skiresorts en andere populaire bestemmingen. In Nederland zijn al meer dan 25 locaties.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!