Tesla introduceert zelfrijdende software in Model S

UTRECHT – De Amerikaanse autofabrikant Teala heeft een nieuwe software-update uitgevoerd voor de Model S waarmee de auto zelfrijdende functies krijgt.

Door de software kan de auto bijvoorbeeld automatisch binnen de lijnen blijven op een snelweg, van baan veranderen en parallel parkeren.

Zo’n 60.000 auto’s van Tesla hebben de benodigde hardware al die nodig is om de software te gebruiken. Klanten moeten 2.500 dollar extra betalen in de Verenigde Staten om gebruik te maken van de software. In Europa en Azië wacht Tesla nog op goedkeuring van autoriteiten.

Een jaar geleden begon Tesla met het plaatsen van een tiental sensoren, camera’s en geavanceerde navigatiesystemen in de Model S.

Nette chauffeur

Tesla-topman Elon Musk vertelde journalisten woensdag dat het ultieme doel was om een auto te creëren die zich gedroeg als een nette chauffeur. “Het doet het waarschijnlijk beter dan een persoon”, aldus Musk.

“Ik ben er erg zeker van dat de auto jou binnen 3 jaar van A naar B kan brengen, van jou oprict naar het werk zonder dat de auto iets aanraakt. Je zou de hele tijd kunnen slapen en volledig veilig zijn.”

Vraag hier uw gratis offerte aan voor zonnepanelen (Advertorial)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!