Tesla Model S een succes voordat de productie is begonnen

AMSTERDAM – De Tesla Model S is al een succes in Nederland voordat de auto beschikbaar is. De Nederlandse leasemaatschappij Athlon heeft al 150 auto’s gereserveerd voor klanten.

De Tesla Model S op een tentoonstellingDit is opmerkelijk want de auto gaat pas in maart 2013 in Europese productie en de prijs is nog niet bekend. Begin december wordt dit bekendgemaakt.

“Dit is autorijden 3.0”, aldus Kenan Aksular, commercieel directeur bij Athlon, tegenover NOS Radio. “Je zou kunnen zeggen dat dit een iPad op wielen is.” Hij refereert hiermee aan de achtergrond van Silicon Valley van Tesla.

Aksular zegt overtuigd te zijn van Tesla en de nieuwe Model S. Klanten van Athlon ook. Sommigen hebben nu al ingetekend op de auto zonder te weten hoe de Model S eruit ziet.

Geen bijtelling

De Model S heef in Nederland geen bijtelling, wat ook bijdraagt aan het succes, geeft ook Aksular toe. “Wij merken een run op de 150 auto’s die we hebben gereserveerd.”

In de Verenigde Staten is de auto vanaf deze zomer wel beschikbaar. De auto heeft de grootste actieradius van alle elektrische auto's, namelijk 480 kilometer.

Gerelateerde artikelen

16 gedachten over “Tesla Model S een succes voordat de productie is begonnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!