Tesla opent in Emmeloord twaalfde Superchargerstation van Nederland

Tesla heeft een nieuwe Supercharger geopend in Emmeloord. Dit is het twaalfde Tesla snellaadstation in Nederland dat operationeel is. Het station is uitgerust met 10 laadpunten en bevindt zich bij Van Der Valk Hotel Emmeloord.

Het Superchargerstation vormt een belangrijke ondersteuning voor reizigers van de Randstad naar het noorden van Nederland. De snelladers bieden de mogelijkheid om de elektrische Model S en X op te laden in minuten in plaats van meerdere uren.

Deze locatie is een van de meer dan 350 locaties in Europa waar Tesla-eigenaren hun auto kunnen laden als ze een langere trip maken. Zowel de Model S, een elektrische sedan, als de Model X, een SUV, heeft een realistisch bereik van 417 tot 632 kilometer . Deze kunnen in 20 minuten halfvol en in 40 minuten voor 80 procent geladen worden, meer dan voldoende om een volgende Supercharger in het netwerk te bereiken. Naast Superchargers zijn er in de Benelux al meer dan 145 Destination Charging-locaties. Deze laders bevinden zich op plaatsen waar men langer verblijft, zoals hotels en restaurants, maar ook skiresorts en winkelcentra.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!