Tesla opent zeventiende Superchargerstation Nederland in Badhoevedorp

Tesla heeft in Badhoevedorp een nieuwe Supercharger geopend: het zeventiende operationele Tesla-snellaadstation in Nederland. Deze snelladers bieden de mogelijkheid om de elektrische Model S en X te laden in minuten in plaats van meerdere uren.

Het station is uitgerust met 20 oplaadpunten en bevindt zich bij Corendon Village Amsterdam aan de Schipholweg 275 in Badhoevedorp. Het nieuwe Superchargerstation vormt een belangrijke ondersteuning voor reizigers van Amsterdam naar Den Haag via de A4 en van Haarlem naar Utrecht via de A9.

Deze locatie is een van de meer dan 425 locaties in Europa waar Tesla-eigenaren hun auto kunnen laden als ze een langere trip maken. Zowel de Model S als de Model X heeft een bereik van 417 tot 632 kilometer (volgens NEDC) en kan in 20 minuten halfvol en in 40 minuten voor 80 procent geladen worden. Dit is meer dan voldoende om een volgende Supercharger in het netwerk te bereiken. Naast Superchargers zijn er in de Benelux al meer dan 200 Destination Charging-locaties. Deze opladers bevinden zich op plaatsen waar men langer verblijft, zoals hotels en restaurants, maar ook winkelcentra en skiresorts.

In Nederland zijn nabij strategische snelweglocaties al Superchargers te vinden in Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Breukelen, Dordrecht, Drachten, Eindhoven, Emmeloord, Hoorn, Horst, Oosterhout, Urmond, Vuren, Zaltbommel, Zevenaar en Zwolle. Tesla Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en wifi-hotspots.

(foto © Vasilis Ververidis | Dreamstime.com)

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!