Tesla plaatst 400 oplaadpunten in China

AMSTERDAM – Tesla gaat met het Chinese telecomconcern China Unicom 400 oplaadpunten plaatsen in het Aziatische land.

Het logo van Tesla
©: davidgsteadman

Doel is het stimuleren van elektrisch rijden op plekken waar nog weinig oplaadstations zijn.

China Unicom, dat volledig in handen van de staat is, gaat de oplaadstations bouwen in 120 steden. Tesla wordt de beheerder van de palen.

Naast de 400 oplaadpunten, worden ook nog eens 20 ‘superschargers’ van Tesla gebouwd in 20 steden. Deze snellaadpalen kunnen veel sneller een auto opladen dan ‘gewone’ oplaadpalen.

Honderden miljoenen

Tesla beheerde al 200 oplaadpunten in China. Tesla-topman Elon Musk verklaarde eerder dat het bedrijf van plan is honderden miljoenen dollars in het netwerk te bouwen.

China is een veelbelovende markt voor verkopers van elektrisch auto’s. De Chinese overheid heeft zich zelf ten doel gesteld honderdduizenden elektrische auto’s op de weg te hebben in de komende jaren.

Inzetten op een elektrisch model

Ondanks veel stimuleringsregelingen lukt dat nog niet in de praktijk. Het doel ligt op 500.000 auto’s in 2015 en er rijden nu 78.000 elektrische auto’s rond.

Met de intrede van enkele autofabrikanten die inzetten op een elektrisch model, zoals onder andere ook het Duitse BMW, wordt gehoopt dat hier verandering in komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Groene Courant!